TeknikTekniktips

Stora Tvåtaksboken av Jim Lundberg, finns att köpa via "Classic Motors webshop".
Denna bok är välinvesterade pengar om du gillar att meka själv!
I vår förening finns dessutom personer, som besitter omfattande kunskap inom teknikområdet

Renoveringstips

För rengöring av oxiderade aluminiumdetaljer som topplock, vevhushalvor etc. brukar det fungera med "Kalkosan". Börja med en 50/50 blandning av Kalkosan och vatten i ett lämpligt kärl, lägg delen i badet, testa en liten stund, är effekten tillräcklig? Annars upprepa behandlingen tills önskat resultat erhålles OBS för lång tid i badet kan missfärga aluminium. För att skynda på effekten -- Använd svinto och diskborste.
Rost tanken? Det finns färdiga avrostningssatser att köpa som kostar en bra slant.
Som den smålänning jag är så gjorde jag så här: En liter lacknafta samt två nävar fint grus hälldes i tanken, på med tanklocket och skaka/skaka/skaka tills all lös smuts/rost var borta! Sköljde ur tanken noggrant med vatten. Tog därefter två påsar citronsyra samt en stor gryta med rabarberavkok (innehåller syra) och blandade detta med ca 1 liter hett vatten. Lösningen hälldes i tanken, tanken fylldes med hett vatten, detta fick vara i tanken under ca 4 timmar. Därefter tömdes tanken för inspektion, är resultatet bra annars upprepa behandlingen. Slutligen skölj tanken med vatten ordentligt!!
Egna packningar kan man göra av mjölkpaket, detta fungerar faktiskt mycket bra! Däremot bör man inte använda det till topplockspackning.
 
Snillen spekulerar!
 
Kommentar till bilderna nedan: Motorrenoveringskurs hemma hos Bosse, lärare är klubbens Puch-specialist Bertil A. Som synes är intresset stort och deltagarna riktigt hänförda av beundran, bl a hur vi löste problemet med tjuriga muttrar som inte ville lossna. Skam den som ger sig, verktyg finns alltid att tillgå när det kör i hop sig!

Observatör och fotograf Kenneth B
Tekniska frågor etc.

Puch/övrigt: Bertil Andersson (renovering av motorer, ekring av hjul)
Puch: Kenneth Brynolf

Zündapp, Yamaha DT50: Leif Leek (renovering av motorer, ekring av hjul, elsystem, etc.)

Frågor/ Kontakt (gäller endast medlemmar): 30plusalvesta@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar